Jimmy: Op ontwikkelingssafari bij Bureau Vet

Bureau Vet Support

Bij Bureau Vet zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als Bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Bureau Vet eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Bureau Vet.

In dit blog geven we het woord aan onze online marketing stagiair Jimmy de Bruijn. Jimmy is student aan de opleiding Small Business and Retail Management aan de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Jimmy neemt je in zijn verhaal mee van Zweden tot aan Boxmeer.

 

Van Zweden naar Boxmeer

Februari 2016. De koffer van mijn terugkomst uit Zweden, waar ik mijn minor heb gevolgd, zat nog deels ingepakt en het volgende avontuur stond alweer voor de deur: afstuderen bij Bureau Vet. Tijdens mijn studie Small Business and Retail Management heb ik altijd geroepen dat ik ‘later in de marketing wil gaan werken’ niet wetende wat het exact in zou houden. Nu was het tijd om ook daadwerkelijk eens in real-life mee te gaan maken hoe het is om bij een marketingbureau mee te werken.

Merkidentiteit van een klant in de mannenmode

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik onderzoek gedaan naar de merkidentiteit van een klant die actief is in de mannenmode. Om een goede feeling met de organisatie te krijgen heb ik twee dagen per week bij de klant op locatie gezeten, voor mijn onderzoek maar ook voor het onderhouden van de social-media, nieuwsbrieven en het meedenken met de marketing. Naast dat ik deze ervaring goed kon gebruiken voor mijn onderzoek vond ik het leukste hieraan dat ik mijn eigen ideeën en creativiteit ook daadwerkelijk in de praktijk toe kon passen. Een idee hebben is leuk, maar vaak werkt de uitwerking in de praktijk net wat anders. Door de kennis van de medewerkers bij Bureau Vet heb ik de praktische toepasbaarheid van mijn ideeën verder weten te ontwikkelen.

Tijd voor het echte werk

De overige drie dagen van de week had ik een werkplekje op het kantoor bij Vet. Tijd voor het echte werk dus! Zoals bij iedere stage begon de periode met veel informatie, maar door de ruimte en vrijheid die geboden werd heb ik hier op mijn eigen manier een draai aan kunnen geven. Daarnaast was het interessant om meer te weten te komen over de verschillende werkvelden waarin Bureau Vet werkzaam is. Voornamelijk na de verbouwing van het kantoor kreeg ik meer mee van de dagelijkse bezigheden van de medewerkers op gebied van design en techniek. En ja, dan kom je erachter dat er bij het bouwen en ontwikkelen van een website het een en ander komt kijken.

Op strategische wijze nadenken

Bureau Vet biedt verschillende sessies aan die zij met klanten doen om samen met de klant op strategische wijze na te denken over bijvoorbeeld social-media of branding. Een aantal van dit soort sessies heb ik bijgewoond. Naast dat de inhoud van de sessies zeer leerzaam is, is de wijze waarop de sessies gegeven worden ook zeer leerzaam en interessant. Als stagiaire zijn dit unieke kansen om jezelf te ontwikkelen en ik geef mijn opvolgers als tip om hier dan ook zeker voordeel uit te halen!

Afgestudeerd bij Vet!

Inmiddels ben ik alweer aan het einde van mijn afstudeerperiode aangekomen. Met trots en een lach kan ik terugkijken op een leuke en leerzame periode. Uiteraard heb ik te maken gehad met hoogte- en dieptepunten, maar mede dankzij de vrijheid die bij Bureau Vet geboden is heb ik (al zeg ik het zelf) een mooi eindproduct op kunnen leveren. Daarnaast heb ik door mee te kunnen kijken bij de verschillende aspecten van marketing voor mezelf vast kunnen stellen in welke richting ik mijn carrière voort wil zetten! Nu de beoordelingen vanuit school nog even afwachten, maar over een paar weken kan ik (hopelijk) met trots zeggen: ‘ik ben afgestudeerd bij Bureau Vet!’.

Bekijk alle vacatures

Gepubliceerd op 2 juni 2016