Hoe maak je een HubSpot landingpage?

Levi Meulensteen
Levi Meulensteen Inbound Marketing & Technical Consultant

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is alleen mogelijk om HubSpot landingspages te gebruiken als je over een HubSpot Marketing Professional-licentie beschikt. Een overzicht van de HubSpot pakketten vind je hier. Beschik jij over een marketing professional licentie? In deze blog leg ik je uit hoe je een HubSpot landing page maakt. 

Wat is een landingpage?

Een landingspage is een pagina waarop een content offer te vinden is. Een content offer kan zich uiten in een whitepaper, een (link naar een) webinar, een zelftest, een checklist, enzovoorts. Nadat de bezoeker het formulier op de landingspage ingevuld heeft, krijgt hij of zij toegang tot het content offer. Vervolgens kun jij deze potentiële klant gaan bewerken via marketing automation. Je hebt nu immers de gegevens van de klant.

Hoe maak ik een landingpage in HubSpot?

Als je over een HubSpot PRO licentie beschikt, kan je via het hoofdmenu navigeren via marketing > website > landingspages. Onderstaand leg ik in 8 stappen uit hoe je een landingpage maakt in HubSpot. 

landing page hubspot 1

 Stap 1: Template

Zorg dat je over een landingspage template beschikt. Deze zijn eenvoudig te maken via de design tools (marketing > files en templates > design tools). Tevens heeft HubSpot een groot ‘assortiment’ aan gratis templates beschikbaar. Deze zijn te downloaden via de marketplace (marketing > files en templates > marketplace).

Stap 2: Create landing page

Klik rechtsboven op ‘create landing page’ en selecteer een template die je zelf gebouwd hebt of gedownload hebt via de marketplace.

Voer nu de naam van de landingpage in en klik op ‘create page’.

Stap 3: Formulieren

Op een landingspage is altijd een formulier te vinden zodat het content offer gedownload kan worden. Een formulier kan aangemaakt worden via marketing > lead capture > forms.

create form

Via een blank template of een voor gedefinieerd template kunnen formulieren gemaakt worden.

template landingspage

Klik op start om formuliervelden toe te voegen, deze kunnen eenvoudig gesleept worden.
 form fields

Als je de juiste velden hebt toegevoegd aan het formulier dien je via options een thank you message of bedanktpagina in te stellen en eventuele andere instellingen aan te vullen. Heb je dit gedaan? Klik dan op publish.
 bedankpagina-1

Stap 4: Voeg het formulier toe aan de landingpage

Ga weer terug naar je landingspage en kies het formulier dat je zojuist aangemaakt hebt.

form to landingspage

Voer de gegevens aan de linkerkant in: form title, kies het juiste formulier, bedanktpagina of thank you message na invullen van het formulier. Een bedanktpagina verwijst de bezoekers door naar een volgende pagina een thank you message toont een bericht op dezelfde pagina. Ons advies is om een bedanktpagina te gebruiken. 

Klik op ‘save and go to module list’.

Stap 5: Voeg de content toe

Geef in het content blok duidelijk weer welk offer er gedownload kan worden. Gebruik duidelijk kopteksten en bulletpoints. Tevens is het aan te raden om afbeeldingen te gebruiken.

content

Stap 6: Settings van je landingpage

In het tabblad settings dient nog een aantal zaken ingevuld te worden zoals de paginanaam, pagina URL, meta description en het toevoegen van een eventuele campagne waar deze landingspage bij hoort.
 settings

Stap 7: Publiceer landingspage

Nu alle benodigde input is toegevoegd aan de landingspage kan deze gepubliceerd of ingepland worden.
 publish

Stap 8: Content distributie

Verwijs via je websitepagina’s en blogs naar je landingspage waar het content offer te downloaden is zodat je leadgeneratie kan starten!

Haal jij alles uit HubSpot?

Je hebt al een Hubspot account maar je hebt het gevoel dat je hier niet het maximale uit haalt? Laat Bureau Vet geheel vrijblijvend een scan uitvoeren in je Hubspot account en ontdek waar voor jouw organisatie winst te behalen is op het gebied van marketing, sales en services. 

HubSpot scan aanvragen

Gepubliceerd op 25 januari 2019