Charly: Fietsend door je stage heen

Bureau Vet Support

Bij Bureau Vet zijn we op internetmarketinggebied van alle markten thuis. Design, ontwikkeling, online marketing en branding; overal weten we wel raad mee. Doordat we als Bureau zo allround zijn kunnen we studenten van verschillende disciplines en opleidingen een mooie stageplek bieden. Dat is dan ook de reden dat we bij Bureau Vet eigenlijk gedurende het hele jaar wel worden vergezeld door één of meerdere stagiaires. In de rubriek ‘stagiair aan het woord’ willen we hen de kans geven om het een en ander te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen tijdens hun stage bij Bureau Vet.

In dit blog geven we het woord aan onze front-end development stagiair Charly Vos. Charly is student aan de opleiding Applicatieontwikkelaar te ROC de Leijgraaf. Na een succesvol sollicitatiegesprek kreeg hij eigenlijk direct erna al te horen dat hij deel uit mocht gaan maken van het team van Vet. Op 1 februari was het zover, de start van zijn circa 6 maanden durende stageperiode als front-end developer bij Bureau Vet.

Applicatie ontwikkelaar in opleiding

Mijn naam is Charly Vos en ik ben student aan het ROC de Leijgraaf. Ik volg hier de opleiding Applicatie ontwikkelaar.
Ten eerste wil ik Bureau Vet graag bedanken voor het aanbieden van deze stageplaats. Ik heb binnen dit bedrijf echt een toptijd gehad en veel mogen leren! Het was een leuk team om mee te werken en ik voelde me er al snel in thuis. Ik heb veel ervaring op mogen doen met HTML/CSS en een klein beetje PHP. Daarnaast heb ik verschillende basis websites mogen opzetten via WordPress en gewerkt met diverse plug-ins.

Responsive websites

In de eerste weken heb ik me vooral bezig gehouden met het responsive maken van websites. Dit betekent dat de website er op alle mogelijke schermen (mobiel, tablet etc.) goed uit komt te zien. Het maken van responsive websites was tevens één van mijn leerdoelen op stage. Hierover hebben we op school niet veel geleerd, maar ik heb ervaren dat dit toch heel belangrijk is in de hedendaagse webwereld. De eerste paar keren was dit nog best lastig om uit te voeren, maar gelukkig kon front-end developer Sjardo Janssen mij hier alles over vertellen! Verder heb ik tijdens mijn stageperiode bij Bureau Vet ook verschillende footers mogen maken voor diverse websites en deze daarna responsive gemaakt. Ondertussen kreeg ik veel tips over hoe ik dit het beste uit kon voeren.

Contactpagina's en meer

Verder heb ik tijdens mijn stage verschillende contactpagina’s mogen ontwikkelen. Deze waren al ontworpen door de designer en mijn taak was om deze exact zo na te bouwen. Natuurlijk moesten ook deze pagina’s weer responsive gemaakt worden! Een bijkomend doel bij het bouwen van de contactpagina’s was dat deze pagina’s makkelijk te implementeren waren in WordPress. Daarvoor moest ik binnen ons CMS systeem een paar aanpassingen maken.

Grotere projecten

Tijdens mijn stage heb ik ook een wat groter project mogen draaien. Wat voor mij een grote uitdaging was, maar waar ik veel van heb geleerd. Ik mocht de website van een klant volledig responsive maken. Met de juiste hoeveelheden stress, koffie, rustige muziek en tips van front-end developer Indra Pinsel is het uiteindelijk gelukt! Tegen het einde van mijn stageperiode kreeg ik de opdracht om nog twee websites volledig responsive te maken. Dit ging al vele malen soepeler dan bij de voorgaande website. Al doende leert men!Al met al was dit een hele leuk en leerzame stage! Ik voelde me onderdeel van het team en ik hoop dat ik ook iets heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van Bureau vet!

Bekijk alle vacatures

Gepubliceerd op 2 mei 2016